recept: Csáky rostélyos, Kifőzde
Csáky rostélyos
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

5 szelet rostélyos,
10 dkg zsír,
10 dkg hagyma,
1 dkg pirospaprika,
3 dl tejföl,
6 dkg liszt,
2 dkg paradicsompüré,
4 dkg só,
50 dkg kész lecsó,
5 db tojás,
10 dkg húsos füstölt szalonna,
2 g törött bors



A húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, és ezzel elkészítjük a (kb. két bő adag) lecsót.
A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A rostélyosokat jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy-egy szelet közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük és átkötjük fehér cérnával, lisztben megforgatjuk.
A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd beletesszük a rostélyosokat és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük.
Utána a zsírból kiszedjük a húst, a visszamaradt zsírban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk.
Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük.
A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást.
Végül egy mélyebb tál oldalára 20 dkg vajjal, 4 tojással, 25 dkg rászitált rétesliszttel készült, nagykanállal kiszaggatott vajasgaluskákat teszünk, mellé tálaljuk a rézsútosan felszeletelt rostélyosokat, s rájuk öntjük a paprikás mártást. Fejes salátával kínáljuk.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.


Kapcsolódó anyagok: vajas galuska
 lecsó
 fejessaláta

Forrás: Gundel-recept.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.19. Utoljára frissítve: 2009.02.19.
Utolsó megtekintés: több, mint 23 órája (2024-05-02 10:01:48 - 2.75)
Hozzászólások:

Marton Ági (2013-11-07 13:02:00):
Én a husikat vékonyra klopfolom,legalább 2 napig olajos,fűszeres pácban áll.Így vajpuha lesz.Nem tekerem roláddá,nekem így brutálisan vastag lesz,ha nem ketté hajtom,két oldalt megtűzöm,olyan lesz,mint egy kis zacskó.Megtöltöm a lecsóval és összetűzöm ott is.A többi ua.mint a receptben. A vajas galuska köret telitalálat,a legjobb hozzá.

Megjegyzés a recepthez