Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
5 szelet rostélyos, 10 dkg zsír, 10 dkg hagyma, 1 dkg pirospaprika, 3 dl tejföl, 6 dkg liszt, 2 dkg paradicsompüré, 4 dkg só, 50 dkg kész lecsó, 5 db tojás, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 2 g törött bors |
A húsos szalonnát kis kockákra vágjuk, és ezzel elkészítjük a (kb. két bő adag) lecsót. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön. A rostélyosokat jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Egy-egy szelet közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük és átkötjük fehér cérnával, lisztben megforgatjuk. A zsírt felolvasztjuk, felforrósítjuk, majd beletesszük a rostélyosokat és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána a zsírból kiszedjük a húst, a visszamaradt zsírban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, paradicsompürét, elkeverjük és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást. Végül egy mélyebb tál oldalára 20 dkg vajjal, 4 tojással, 25 dkg rászitált rétesliszttel készült, nagykanállal kiszaggatott vajasgaluskákat teszünk, mellé tálaljuk a rézsútosan felszeletelt rostélyosokat, s rájuk öntjük a paprikás mártást. Fejes salátával kínáljuk. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JL - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése időigényes.
|
Én a husikat vékonyra klopfolom,legalább 2 napig olajos,fűszeres pácban áll.Így vajpuha lesz.Nem tekerem roláddá,nekem így brutálisan vastag lesz,ha nem ketté hajtom,két oldalt megtűzöm,olyan lesz,mint egy kis zacskó.Megtöltöm a lecsóval és összetűzöm ott is.A többi ua.mint a receptben. A vajas galuska köret telitalálat,a legjobb hozzá.